Кметът на столицата обяви каква важна промяна планира.Разговорите ми с хора, те

...
Кметът на столицата обяви каква важна промяна планира.Разговорите ми с хора, те
Коментари Харесай

Васил Терзиев: София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади

Кметът на столицата разгласи каква важна промяна планира.

Разговорите ми с хора, те най-често споделят, че драсканиците по постройките, неналичието на осветяване, разрушените тротоари и дупките по улиците са това, което чакат да се промени в града.

Това съобщи кметът на столицата Васил Терзиев, съобщи БГНЕС.

„ София не заслужава да наподобява на гето с надраскани фасади. Този ангажимент поех още в акцията. Отношението към София да е друго, градът да бъде чист, спретнат и зелен.

Докато главният обществен диалог е замяна на политически обвинявания, грижата за града и изпълняването на обещания не стопират “, сподели Терзиев.

Той съобщи, че към този момент са почнали с почистването на едно от емблематичните за София места - Националния замък на културата. Кметът даде обещание да се възвърне типа на присъщия врачански камък, с който е облицован НДК и който до този миг отговарящите за поддръжката компании не са успявали да почистят. „ Върху него от време на време са нанасяни пластове фасадна багра, с цел да заличат драскането със спрейове и замърсяването. Проведохме диалози с управлението на НДК и се разбрахме дружно да върнем приветливата среда към най-оживеното място в града, където ежедневно се организират събития и концерти, идват хора от цялата страна, а децата на София се събират, играят, поддържат връзка “, съобщи Терзиев.

Той даде обещание да продължи почистването и на загрозените подлези, стени и фасади на публични здания. „ Да рисуваш със спрей върху фасадите на публични и жилищни здания може да бъде изкуство, само че може и да е елементарен вандалски акт. Разликите сред графити и драсканиците са забележими. Искаме да ограничим вандализма и да развием изкуството, и то да бъде част от образа на града ни. Да превърнем София в столица на градското изкуство “, добави Васил Терзиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР